(Please select preffered language)
Main Content

Beli Bagasi Berdaftar Berlebihan

Bagasi Berlebihan Prabayar

Notis Bagasi Berlebihan Prabayar

 • Untuk tiket yang asalnya dikeluarkan di Kanada, caj berlebihan prabayar yang dibayar melalui laman web rasmi CI bagi seluruh perjalanan akan ditukar daripada dolar Kanada kepada mata wang bayaran tersebut dibuat jika pembayaran dilakukan dalam mata wang selain daripada CAD.

Bagasi Terlebih Berat Prabayar (USD) (Terpakai untuk tiket menurut sistem item)
Bagasi Berlebihan Prabayar (CAD) (Terpakai untuk tiket yang dikeluarkan menurut sistem item)
Notis Bagasi Berlebihan Prabayar

Notis Bagasi Berlebihan Prabayar

Bagasi berlebihan prabayar boleh menikmati diskaun 15%.

 1. Terma dan syarat:
  (1) Tiket yang anda pegang mestilah sama ada dikeluarkan oleh China Airlines (297) atau Mandarin Airlines (803) (tidak terpakai untuk tiket bayi). Perkhidmatan ini hanya tersedia untuk tiket yang ditempah bagi penerbangan antarabangsa yang dikendalikan oleh CI/AE atau penerbangan antarabangsa perkongsian kod bilateral CI/AE. Perkhidmatan ini tidak terpakai untuk seluruh perjalanan jika penerbangan sambungan anda dikendalikan oleh syarikat penerbangan lain. Penumpang yang memegang dua tiket berasingan semasa melakukan perjalanan perlu membuat dua pembayaran berasingan untuk perkhidmatan ini mengikut sektor pada tiket masing-masing.
  (2) Peruntukan bagasi berlebihan prabayar hanya boleh digunakan oleh penumpang. Perkongsian atau pemindahan peruntukan bagasi tidak dibenarkan. 
  (3) Peraturan dan caj berbeza dikenakan untuk bagasi khas seperti beg yang terlampau besar, bagasi terlebih berat, peralatan sukan, haiwan peliharaan dan bagasi kabin, yang tidak layak menerima peruntukan bagasi berlebihan prabayar.
  (4) Perkhidmatan dalam talian bagi peruntukan bagasi berlebihan prabayar tidak tersedia untuk situasi berikut :
  Untuk berlepas dari atau tiba di lapangan terbang: Tanah Besar China: Fuzhou, Ningbo, Wuxi
 2. Tempoh pembelian dalam talian tersedia: selepas tiket dibeli dan sehingga 4 jam sebelum waktu berlepas yang dijadualkan.
 3. Had Pembelian Bagasi Berlebihan: Setiap penumpang (tidak termasuk bayi tanpa tempat duduk) dibenarkan untuk membuat hanya satu pembelian bagasi berlebihan prabayar bagi setiap sektor. Bilangan maksimum bagasi yang dibenarkan untuk pembelian yang disebutkan di atas ialah lima dan had berat setiap bagasi adalah berbeza-beza mengikut kelas penerbangan sebenar berdasarkan sektor masing-masing.
 4. Perubahan dan Bayaran Balik: Selepas pembelian selesai, tarikh perjalanan dan penerbangan boleh ditukar (hanya untuk tempat asal dan destinasi yang sama). Jika caj bagasi berlebihan prabayar belum digunakan secara keseluruhan, bayaran tersebut boleh dikembalikan tanpa caj. Sila buat pembayaran balik melalui saluran pembelian asal dalam tempoh 2 tahun dari tarikh pembelian. Sebaik sahaja caj bagasi berlebihan prabayar digunakan dan jika bagasi sebenar semasa daftar masuk adalah kurang daripada elaun bagasi prabayar yang dibayar pada asalnya, baki elaun yang tidak digunakan tidak boleh dikembalikan atau digunakan untuk penerbangan yang seterusnya atau penerbangan alternatif.

Semua peraturan pengangkutan lain bagi syarikat penerbangan ini akan terpakai untuk Perkhidmatan Bagasi Berlebihan Prabayar.
China Airlines berhak untuk mentafsirkan, meminda atau membatalkan perkara yang disebut sebelum ini pada bila-bila masa

*** Peringatan Mesra: Pembelian awal dalam talian bagi perkhidmatan bagasi berlebihan tidak tersedia untuk penumpang yang memegang tiket dengan syarat berikut. Mereka boleh menghubungi Pusat Perkhidmatan Pelanggan China Airlines atau kaunter pejabat cawangan tempatan untuk membuat pembelian awal bagi perkhidmatan bagasi berlebihan. Kami memohon maaf atas kesulitan yang berlaku.

1. Tiket kumpulan (kelas tempahan: G)
2. Tebus mileage untuk Hadiah Naik Taraf


 Saya telah membaca kandungan berkenaan bagasi berdaftar berlebihan prabayar dengan teliti dan bersetuju dengan terma dan syarat yang berkaitan.