(Please select preffered language)
Main Content

Hiburan Dalam Penerbangan

Pengenalan

Show You the World  Take You Home

 

Pengalaman tontonan multimedia atas permintaan dalam penerbangan berdefinisi tinggi yang disediakan oleh China Airlines menawarkan pilihan eksklusif filem, rancangan TV dan muzik kepada anda pada setiap bulan menerusi Sorotan, Masa Acara, Bintang dan Filem Terkenal. Sila lihat di bawah untuk mendapatkan maklumat lanjut.


*Digunakan pada pesawat yang dilengkapi sistem Audio Video atas Permintaan (AVOD): A350-900, A330-300, A321neo, 777-300ER.
*China Airlines menawarkan pelbagai jenis filem HD atas permintaan untuk penumpang yang menaiki pesawat A350, A321neo dan 777.
*Jika pesawat anda dilengkapi sistem audio-video paparan besar (bukan AVOD), sila rujuk “Jadual Program” untuk melihat pustaka kandungan bagi destinasi anda.
*Sistem pesawat A321neo serasi dengan sambungan wayarles Bluetooth. Sila bawa fon kepala Bluetooth anda sendiri untuk menikmati aneka pengalaman hiburan dalam penerbangan.
*Fon kepala yang disediakan di dalam pesawat tidak sesuai untuk kanak-kanak, disyorkan agar anda membawa peranti fon telinga sendiri semasa menaiki pesawat.

Sorotan filem

Filem

Penumpang mempunyai akses tanpa had kepada lebih seratus filem dalam penerbangan daripada filem blokbuster terkini hingga cerita klasik yang tidak dapat dilupakan dari seluruh dunia. 

Sila rujuk pautan

Sorotan Rancangan TV

Rancangan TV

Kandungan termasuk sukan, pelancongan, makanan, muzik, fesyen, seni dan budaya serta aliran. Terdapat juga siri TV yang popular, dokumentari alam sekitar, serta rancangan aneka ragam Taiwan dan antarabangsa untuk hiburan penumpang semasa penerbangan. 

Sila rujuk pautan

Sorotan filem

Muzik

Koleksi 14-CD menawarkan pilihan 260 album termasuk lagu Mandarin dan Taiwan klasik, lagu Barat, muzik Jaz, balada, lagu Jepun/Korea/Hong Kong serta runut bunyi asal filem dan TV; 16 saluran muzik pilihan khusus menampilkan DJ yang memperkenalkan lagu pop, klasik, balada dan muzik klasik terkini dari seluruh dunia. 

Kesemuanya menyediakan tawaran muzik dalam penerbangan yang paling kaya dan pelbagai. 


Sila rujuk pautan.

Sorotan Rancangan TV

Permainan

Teka-teki, pengembaraan, sukan dan permainan kanak-kanak memberikan keseronokan tanpa had semasa perjalanan
Sorotan Rancangan TV

Sistem Wayarles Mudah Alih Fantasy Sky

Dengan China Airlines, kini anda boleh menyambungkan telefon bimbit atau tablet anda kepada sistem hiburan dalam penerbangan dengan mudah. Setelah pesawat 737-800 mencecah altitud 10,000 kaki, peranti elektronik peribadi anda boleh disambungkan kepada platform “Fantasy Sky”. Buka fantasysky.china-airlines.com pada pelayar untuk menikmati perkhidmatan hiburan dalam penerbangan termasuk filem/TV/muzik atas permintaan dan penjejakan penerbangan. Untuk memastikan kedamaian dan ketenangan di dalam kabin, sila pakai fon kepala anda sendiri semasa menikmati kandungan multimedia. Sila pastikan peranti anda dicas dengan secukupnya sebelum menaiki penerbangan. 


*Demi keselamatan penerbangan, sila patuhi Peraturan Peranti Elektronik semasa menggunakan peranti elektronik peribadi di dalam kabin.
*Perkhidmatan ini serasi dengan peranti elektronik peribadi yang menyokong versi terkini sistem pengendalian (pelayar) Android (Chrome) dan iOS (Safari).
*Pada peranti elektronik peribadi, sesetengah kandungan hiburan akan berbeza daripada jenis pesawat lain disebabkan hak cipta atau atas sebab lain.
*Perkhidmatan ini tidak tersedia untuk pesawat B-18655 dan B-18656. 

Sila rujuk pautan.

Sorotan Pembacaan Dynasty Sky

Pembacaan Dynasty Sky

China Airlines sedar bahawa penumpang suka membaca dalam penerbangan. Perkhidmatan “Pembacaan Dynasty Sky” baharu menawarkan pilihan mesra alam untuk meningkatkan pencegahan wabak yang membolehkan pengembara memuat turun melebihi beratus-ratus penerbitan ke peranti elektronik peribadi mereka (telefon bimbit dan tablet) sebanyak yang mereka mahu. China Airlines telah mencipta pengalaman membaca yang baharu, merentasi sempadan antarabangsa dan membolehkan penumpang berasa asyik di udara, semasa transit atau semasa perjalanan mereka.

Untuk mengetahui lebih lanjut, rujuk viedo

Sila muat turun "Aplikasi CAL", ketik "Lagi" > "Pembacaan Dynasty Sky" di sudut bawah kanan dan masukkan maklumat penerbangan anda. Kini, anda boleh memilih penerbitan untuk dimuat turun.

Kelas Perniagaan Premium/Kelas Perniagaan & pengembara Kad Paragon/Emerald: Dalam tempoh 5 hari sebelum menaiki penerbangan ~ 48 jam selepas ketibaan
pengembara Kelas Ekonomi Premium dan Kad Gold: Dalam tempoh 48 jam sebelum menaiki penerbangan ~ 48 jam selepas ketibaan
pengembara Kelas Ekonomi dan Kad Dynasty: Dalam tempoh 24 jam sebelum menaiki penerbangan ~ 48 jam selepas ketibaan

*Perhatian 

  • Sila muat turun melalui rangkaian Wi-Fi sebelum menaiki penerbangan untuk mendapatkan kualiti perkhidmatan yang terbaik. 
  • Sila semak kelajuan sambungan anda dan baki storan pada peranti. Pastikan perisian peranti anda telah dikemas kini kepada versi yang terkini. 
  • Demi keselamatan penerbangan, sila patuhi Peraturan Peranti Elektronik semasa menggunakan perkhidmatan ini. 
  • Perkhidmatan ini tidak tersedia untuk penumpang yang meriba bayi dan tempahan tempat duduk tambahan (CBBG/EXST/STCR) 
  • China Airlines berhak membuat pelarasan pada perkhidmatan ini 
  • Masa pemprosesan penerbit menunjukkan bahawa tarikh muat naik mungkin berbeza daripada tarikh penerbitan. 
  • Perkhidmatan Wi-Fi dalam penerbangan berbayar tersedia. Untuk membuat pembelian, sila rujuk sistem Audio Video atas Permintaan (AVOD).
Utama > Fly > On Board > Fleet >