(Please select preffered language)
Main Content

Maklumat Lapangan Terbang

Perkhidmatan

Perkhidmatan

Daftar Masuk dan Pilihan Tempat Duduk

Selain kaunter di lapangan terbang, kami menyediakan perkhidmatan "Daftar Masuk Dalam Talian" pada laman web kami dan perkhidmatan "KIOSK Daftar Masuk Layan Diri" di lapangan terbang. Harap maklum bahawa sesetengah lapangan terbang memerlukan daftar masuk awal. Pemahaman tentang keperluan daftar masuk akan memudahkan proses anda menaiki pesawat.


Perkhidmatan Daftar Masuk Dalam Talian

Perkhidmatan Daftar Masuk Dalam Talian membantu untuk menjimatkan masa di lapangan terbang. Anda boleh mendaftar masuk dalam talian pada tempoh antara 48 jam hingga 60 minit sebelum waktu berlepas anda yang dijadualkan. Waktu daftar masuk tertakluk pada peraturan kerajaan tempatan untuk penerbangan ke Amerika Syarikat (termasuk Guam) iaitu antara 24 jam hingga 60 minit sebelum waktu berlepas. Di lapangan terbang yang tersedia perkhidmatan ini, anda boleh memilih untuk Mencetak Sendiri Pas Masuk atau menggunakan pas masuk mudah alih. Perkhidmatan ini menyediakan prosedur mudah yang membolehkan anda menjimatkan masa di lapangan terbang.


KIOSK Daftar Masuk Layan Diri

Kiosk Daftar Masuk Layan Diri membolehkan anda mendaftar masuk dengan cepat untuk penerbangan antarabangsa dengan pasport anda kemudian memilih tempat duduk anda. Anda juga boleh mendaftar masuk bagi penumpang lain yang berkongsi rekod tempahan anda.

Kami menyediakan perkhidmatan "KIOSK Daftar Masuk Layan Diri" di lapangan terbang antarabangsa di Taoyuan, Songshan, Kaohsiung, Hong Kong, Bangkok, Vancouver, San Francisco, Incheon Seoul, Tokyo Haneda, Tokyo Narita, Nagoya, Fukuoka, Osaka, Okinawa, Frankfurt, London dan Shenzhen untuk pilihan anda.


Perihal Kerjasama Antara Syarikat Penerbangan Melalui Daftar Masuk

Apabila perjalanan anda melibatkan syarikat penerbangan yang mempunyai perjanjian Kerjasama Antara Syarikat Penerbangan Melalui Daftar Masuk dengan China Airlines, anda boleh mendaftar masuk semua penerbangan anda sekali gus. Jika anda menghadapi kesulitan berkenaan daftar masuk untuk penerbangan bersambung, sila hubungi kakitangan di lapangan terbang untuk mendapatkan bantuan.

China Airlines mempunyai perjanjian Kerjasama Antara Syarikat Penerbangan Melalui Daftar Masuk dengan syarikat penerbangan berikut:

American Airlines (AA), Air Canada (AC), Air France (AF), AeroMéxico (AM), Aerolíneas Argentinas (AR), Alaska Airlines (AS), Finnair (AY), ITA Airways(AZ), JetBlue Airways (B6), British Airways (BA), airBaltic (BT), Air China (CA), Cathay Pacific Airways (CX), China Southern (CZ), Delta Airlines (DL), Shanghai Airlines (FM), Garuda Indonesia (GA), Hawaiian Airlines (HA), Hainan Airlines (HU), Japan Airlines (JL), Korean Air (KE), KLM Royal Dutch Airlines (KL), Kenya Airways (KQ), Lufthansa (LH), Swiss International Airlines (LX), Middle East Airlines (ME), XiamenAir (MF), Malaysia Airlines (MH), China Eastern (MU), CSA Czech Airlines (OK), MIAT Mongolian Airlines (OM), Austrian Airlines (OS), Bangkok Airways (PG), Philippine Airlines (PR), Qantas Airlines (QF), Qatar Airways (QR), TAROM (RO), Scandinavian Airlines (SK), Brussels Airlines (SN), Saudia (SV), United Airlines (UA), Air Europa (UX), Vietnam Airlines (VN), Virgin Atlantic Airways (VS), WestJet (WS).

Bagi penumpang yang memegang satu tiket yang mengandungi sektor China Airlines dan syarikat penerbangan lain tanpa perjalanan perhentian bermalam, China Airlines akan mendaftar dan meletakkan tag pada bagasi penumpang sehingga destinasi bertiket.

Harap maklum bahawa penumpang mungkin perlu menuntut dan mendaftar semula bagasi di lapangan terbang pertukaran jika diwajibkan oleh pihak berkuasa tempatan.

Untuk butiran tentang bagasi melalui daftar masuk bagi penumpang yang memegang tiket berasingan, sila pergi ke Maklumat Bagasi Berdaftar pada laman web China Airlines.


Kaunter Daftar Masuk Manual

Anda dialu-alukan untuk membuat daftar masuk dengan bantuan ahli kakitangan kami yang mesra di seluruh dunia. Untuk melindungi hak dan kepentingan anda, sila pastikan bahawa bagasi anda didaftar masuk untuk penerbangan dan destinasi yang betul dan ID bagasi anda adalah sama dengan ID yang tertera pada resit anda.

Utama > Fly > At The Airport >