(Please select preffered language)
Main Content

Europe Rail&Fly

DB
Deutsche Bahn

Deutsche Bahn 

Dengan kerjasama Deutsche Bahn (DB), penumpang China Airlines boleh menggunakan perkhidmatan Rail&Fly atau perkhidmatan Antara Syarikat Penerbangan untuk berpindah dari Lapangan Terbang Frankfurt atau Lapangan Terbang Amsterdam Schiphol ke lebih 5,600 stesen dengan kod bandar umum QYG (Jadual 1, perkhidmatan Rail&Fly) yang mewakili semua stesen kereta api DB di Jerman. Selain itu, China Airlines telah melaksanakan perkhidmatan alternatif baharu yang dipanggil perkhidmatan Antara Syarikat Penerbangan dengan kerjasama DB. Dengan perkhidmatan baharu ini, anda boleh memilih dan menempah kereta api DB yang dihubungkan dengan penerbangan China Airlines di Lapangan Terbang Frankfurt untuk menikmati perjalanan yang selesa ke 13 stesen kereta api utama DB (Jadual 2, perkhidmatan Perkongsian Kod dan Stesen ke Stesen).
 
Jadual 1: Perkhidmatan Rail&Fly antara
FRA (Lapangan Terbang Frankfurt)
AMS (Lapangan Terbang Amsterdam Schiphol)
QYG (Kereta Api Jerman)
Semua kelas perkhidmatan CIDB- Kelas Pertama
 
Jadual 2: Perkhidmatan Perkongsian Kod dan Stesen ke Stesen antara
FRA (Lapangan Terbang Frankfurt)QKL (Stesen Pusat Cologne), QDU (Stesen Pusat Dusseldorf),
ZWS (Stesen Pusat Stuttgart), ZBA (Stesen Basel Bad),
ZMU (Stesen Pusat Munich), XIR (Stesen Pusat Dresden),
XIT (Stesen Pusat Leipzig), QPP (Stesen Pusat Berlin),
ZMB (Stesen Pusat Hamburg), ZVR (Stesen Pusat Hannover),
ZAQ (Stesen Pusat Nuremberg), DHC (Stesen Pusat Bremen),
MKF (Stesen Pusat Münster)
Kelas perkhidmatan Perniagaan CIDB- Kelas Pertama
Kelas perkhidmatan Premium/Ekonomi CIDB- Kelas Kedua
 
Perkhidmatan ini boleh ditempah melalui laman web China Airlines, dengan agensi pelancongan anda atau pejabat China Airlines. Harap maklum bahawa tiket DB mestilah dibeli bersama penerbangan antarabangsa China Airlines. Perkhidmatan DB boleh ditempah dalam tempoh 24 jam dari waktu berlepas yang dijadualkan dan dalam tempoh 24 jam selepas waktu ketibaan yang dijadualkan di FRA/AMS.
 
 

Perkara yang perlu diketahui

 • Rail&Fly: Tiket kereta api sah untuk kereta api jarak jauh dan rantau serta untuk kereta api bukan persekutuan yang dipilih (NE-Bahnen ke/dari AMS).
 • Harap maklum bahawa QYG ialah nama umum untuk semua stesen kereta api DB di Jerman. Oleh sebab kereta api dan destinasi Rail&Fly anda tidak dinyatakan, sila lawati laman web DB (www.Bahn.de) untuk memilih waktu berlepas/ketibaan sebenar yang dikehendaki.
 • Antara syarikat penerbangan: Kereta api ICE diberi nombor penerbangan dan mewakili perjalanan kereta api bersambung yang sebenar. Perkhidmatan antara syarikat penerbangan memerlukan anda untuk membuat perjalanan menaiki kereta api tertentu. Perubahan kepada kereta api yang lebih lewat/lebih awal hanya dibenarkan sekiranya waktu penerbangan anda berubah.
 • Daftar masuk dalam talian DB tersedia sebaik sahaja tiket penerbangan dikeluarkan.
  Sila lawati https://www.rail-checkin.com untuk mendaftar masuk dengan memasukkan nama dan nombor tiket penerbangan atau rujukan tempahan anda. Sila cetak tiket DB anda di rumah atau simpan tiket pada peranti mudah alih anda sebelum menaiki kereta api. Sepanjang perjalanan DB, anda lazimnya perlu menunjukkan tiket kereta api yang sah, ID foto/pasport dan e-tiket China Airlines untuk pemeriksaan.
 • Untuk penumpang Rail&Fly, QYG dan Perkongsian Kod, tempahan tempat duduk disertakan secara automatik untuk perjalanan kereta api bersambung yang dipilih.
  (Notifikasi: Tempahan tempat duduk tidak disertakan dalam tempahan tiket penerbangan. Sebaik sahaja anda mendaftar masuk di https://www.rail-checkin.com, anda akan diberi tempat duduk secara automatik yang tertera pada tiket kereta api. Jika beberapa penumpang mendaftar masuk sekali gus, tempat duduk akan ditempah secara serentak, jika tersedia.)
 • Jika anda belum mendaftar masuk untuk tiket kereta api, kupon kereta api boleh ditempah semula dan dibayar balik hingga tarikh kupon kereta api.
  1. Hingga 48 jam sebelum waktu ketibaan segmen kereta api: Jika anda telah mendaftar masuk, kupon kereta api boleh ditempah semula dan dibayar balik hingga 48 jam sebelum waktu ketibaan segmen kereta api.
  2. 48 jam sebelum waktu ketibaan segmen kereta api: Tempahan semula dan bayaran balik tidak lagi boleh dibuat selepas waktu ini.
 • Sila ambil perhatian bahawa bagasi anda akan menjadi tanggungjawab anda sepanjang perjalanan.
 • Penumpang bertanggungjawab untuk tiba di lapangan terbang tepat pada masanya. Kami mengesyorkan agar anda memilih perjalanan DB bersambung yang membolehkan anda tiba di lapangan terbang dua jam sebelum waktu penerbangan berlepas dan memperuntukkan masa yang mencukupi untuk proses imigresen serta pengambilan bagasi selepas ketibaan. China Airlines tidak bertanggungjawab atas penumpang yang terlepas penerbangan mereka akibat kelewatan/pembatalan kereta api.

Purchase Your Rail & Fly Now

 
 • Go to your Rail & Fly Trip Now!

DB Check in online !

 
 • DB check in online before your train departs!