(Please select preffered language)
Main Content

Fare Family

Fare Family
China Airlines telah mengunakan produk Fare Family di semua jadual perjalanan antarabansa. Anda akan dapat memilih produk Fare Family anda sendiri mengikut keperluan anda untuk setiap perjalanan dan terbang mengikut kehendak anda! Dari pengenalan Fare Family di bawah, anda boleh memilih produk yang sesuai untuk anda.
 
  • Produk Fare Family hanya boleh digunakan untuk penerbangan antarabansa yang dipasarkan oleh China Airlines atau Madarin Airlines. Tarif tambang yang diatur di bawah setiap tarif individu akan disesuaikan selaras dengan efektivitasi dari Fare Family baru.
  • Untuk maklumat terperinci tentang peraturan bayaran balik/perubahan tiket, kepelbagaian manfaat keahlian dan jadual perjalanan tempahan, sila rujuk maklumat penuh tentang peraturan tambang tiket serta terma dan syarat semasa membuat tempahan.
 
 

Jenis Fare Family

● Terpakai untuk tiket di bawah sistem sekeping
Pilihan Tempat Duduk

Pilihan Tempat Duduk

Bergantung pada Fare Family yang anda pilih, anda boleh prapilih tempat duduk anda secara percuma atau dengan sedikit bayaran.


● Pengenalan kepada Perkhidmatan Pilihan Tempat Duduk

  • Kabin Perniagaan: percuma.
  • Kabin Ekonomi Premium: Untuk produk "Flex" atau "Standard", pilihan tempat duduk adalah percuma. Penumpang yang membeli produk "Basic" boleh memilih tempat duduk dengan sedikit bayaran pada laman web rasmi atau aplikasi atau memilih tempat duduk secara percuma melalui Daftar Masuk Dalam Talian 48 jam sebelum penerbangan berlepas. 

  • Kabin Ekonomi:
    Tiga jenis tempat duduk tersedia untuk pilihan tempat duduk: (sila rujuk peta tempat duduk di sebelah kanan) 

A. Extra Comfort Seat: Sesetengah tempat duduk dalam kategori ini ialah tempat duduk pintu keluar kecemasan yang memberi anda lebih banyak ruang kaki agar anda boleh menikmati penerbangan yang lebih selesa.
Extra Comfort Seat tersedia untuk pilihan berbayar bagi semua penumpang yang membeli tiket tambang Kelas Ekonomi.  Walau bagaimanapun, berdasarkan Peraturan-peraturan Penerbangan Awam dan untuk menjamin keselamatan penerbangan, anda mesti memenuhi keperluan untuk tempat duduk pintu keluar kecemasan. Sila baca maklumat tentang tempat duduk pintu keluar kecemasan sebelum membuat pilihan anda.

B. Preferred Seat: Jenis tempat duduk ini terletak di baris hadapan kabin Ekonomi. Kami memahami bahawa anda ingin benar memulakan perjalanan yang telah lama dinanti-nantikan dan kini anda boleh memulakan perjalanan anda dengan kos tambahan yang rendah.
Anda boleh membeli produk "Flex" dan memilih Preferred Seat secara percuma atau anda boleh memilih Preferred Seat secara percuma melalui Daftar Masuk Dalam Talian 12 jam sebelum penerbangan berlepas. 

C. Standard Seat: Tempat duduk selain Extra Comfort Seat dan Preferred Seat ialah Standard Seat.
Penumpang yang membeli produk "Flex" atau "Standard" boleh memilih Standard Seat secara percuma.  Jika anda membeli produk "Basic" atau "Discount", anda masih boleh memilih Standard Seat dengan kos tambahan yang rendah.  Anda juga boleh memilih tempat duduk secara percuma melalui Daftar Masuk Dalam Talian 48 jam sebelum penerbangan berlepas.

Pilihan Tempat Duduk
● Yuran Pilihan Tempat Duduk
● Maklumat Terperinci tentang Pilihan Tempat Duduk
Akruan Mileage

Akruan Mileage

Untuk menggalakkan ahli menikmati pengalaman perkhidmatan Kelas Perniagaan Premium, Kelas Perniagaan dan Kelas Ekonomi Premium kami serta mempercepat dan memudahkan naik taraf dan pembaharuan keahlian, kami telah meningkatkan akruan mileage dan perjalanan berat China Airlines/Mandarin Airlines untuk penerbangan yang berlepas mulai 1 April 2019 berdasarkan Fare Family yang berlainan.
 
Ahli kad Gold/Emerald/Paragon masing-masing akan menerima 15%, 25%, 30% insentif mileage penerbangan tambahan sebagai miles. Kami mengalu-alukan anda terbang bersama kami untuk mendapatkan miles yang lebih banyak!
 
Untuk mendapatkan maklumat lanjut, sila rujuk Berita Ahli kami.
Anda juga boleh menggunakan "Jadual Mileage Sebenar" untuk mengira miles yang dapat anda kumpulkan berdasarkan jadual perjalanan dan produk Fare Family yang anda beli.
Yuran Tidak Tampil

Yuran Tidak Tampil

Yuran Tidak Tampil akan dikenakan terhadap penumpang yang tidak membatalkan tempahan mereka, tidak tampil untuk penerbangan mereka atau tidak menaiki penerbangan mereka selepas proses daftar masuk selesai.
Soalan Lazim

Soalan Lazim

● Produk Fare Family
● Mengubah atau Membatalkan Tempahan
● Pilihan Tempat Duduk
● Akruan Mileage
● Yuran Tidak Tampil
● Wi-Fi Ihsan Dalam Penerbangan