(Please select preffered language)
Main Content

Pengenalan Hidangan Dalam Penerbangan

China Airlines x Le Ruban Introduces Signature Desserts

China Airlines partnered with Le Ruban Pâtisserie to serve signature desserts made with seasonal ingredients produced in Taiwan.

Our summer specialty introduced is - Ramble. Ramble is designed with chocolate cake as base, sprinkled with crushed white pistachio chocolate. Pairing with so called " The King Juice of Taiwan "- Passion fruit mousse combining the smooth, creamy mousse with rich chocolate base mixes a rich touch of sweet and sour taste of summer!

  • Available on board: September - October, 2022
  • Available routes: Flights departing from Taoyuan Airport to Tokyo, Osaka, Nagoya, and Fukuoka
  • Available Class: Business Class
Sorotan filem

Kelas Perniagaan Premium & Kelas Perniagaan

China Airlines telah menyediakan hidangan gastronomi 36,000 kaki di udara kepada penumpang dengan bahan yang dipilih khusus untuk menunjukkan minat kami terhadap makanan. Melalui pengalaman kami dalam makanan dan kepelbagaian sumber, China Airlines memenuhi komitmen terhadap kelestarian alam sekitar dan planet Bumi. 

Selain menyokong pelbagai inisiatif pemuliharaan di seluruh dunia, China Airlines merupakan penyokong yang menentang penggunaan tumbuhan liar dan bahan berasaskan haiwan secara haram serta menyokong usaha memerangi pemerdagangan tumbuhan dan haiwan secara haram.

Movies spotligth

Premium Economy Class

China Airlines will upgrade the content of in-flight meal after the epidemic, which is different from the design of Economy Class menu. The tableware will be the highlight of Premium Economy Class. Passengers flying Premium Economy Class are welcomed to pre-order their main courses from 21 days to 24hours before departure.

Pre-order

Sorotan filem

Kelas Ekonomi

Empat jurumasak Taiwan yang terhebat, Jian-fa Shi, Chao-lin Chen, Ho-chin Chang dan Hong-che Kuo yang disyorkan oleh Persatuan Gourmet Orang Cina menerima undangan China Airlines untuk menggabungkan kepakaran mereka dalam masakan Taiwan yang terkenal dan bekerjasama dengan program pengalaman jurumasak Perkhidmatan Katering Pasifik China berkaitan katering dalam penerbangan. 

Mereka bersama-sama mencipta makanan dengan rasa tersendiri yang menyerlahkan keindahan rantau Taiwan di samping mengatasi kekangan katering dalam penerbangan dan meningkatkan hidangan Kelas Ekonomi ke tahap yang baharu.

Sorotan filem

Hidangan Khas

Bagi kanak-kanak, bayi atau mereka yang mempunyai pantang pemakanan agama khusus, sila hubungi pusat tempahan China Airlines selewat-lewatnya 24 jam sebelum berlepas. Kami akan berusaha sedaya upaya untuk memenuhi keperluan anda. Pengembara yang mempunyai keperluan diet khas kerana alahan makanan diminta menyediakan makanan mereka sendiri.

Pilihannya ialah: Hidangan Timur Vegetarian, Hidangan Vegan Vegetarian , Hidangan Muslim, Hidangan Kosher*, Hidangan Kanak-kanak dan Hidangan Bayi. 

*Hidangan Kosher (KSML) hanya tersedia untuk penerbangan pulang ke Taiwan dari Eropah, Amerika, Kanada dan Australia. Hidangan tersebut tidak tersedia di semua laluan lain buat masa ini. Hanya Hidangan Timur Vegetarian (VOML) tersedia dalam penerbangan yang berlepas dari dan pulang ke Kaohsiung.

Menu Hidangan Istimewa
Utama > Fly > On Board > Fleet >