(Please select preffered language)
Main Content

Pengenalan Hidangan Dalam Penerbangan

China Airlines Memperkenalkan Hidangan Jamuan Jepun untuk Meningkatkan Pengalaman Perjalanan

Hidangan Kaiseki dari TOUTOUAN di Jepun akan dihidangkan menggunakan pinggan mangkuk meja terbaru dengan layanan baik daripada China Airlines.
China Airlines bekerjasama dengan “TOUTOUAN” Taipei, satu-satunya restoran luar negara yang disahkan jenama “TOUTOUAN'” Tokyo yang sudah lama terkenal. Mereka akan bersama-sama menyajikan hidangan istimewa Kaiseki Jepun dengan pinggan mangkuk meja mereka yang serba baharu mengikut "Gaya Asli" Jepun di dalam pesawat.
TOUTOUAN, yang terletak di Akiruno Tokyo dimiliki oleh Kurochaya Restaurant Group dengan pengalaman kulinari lebih daripada setengah abad. Restoran dan galeri seni ini yang diubah suai daripada bangunan lama diturunkan kepada 17 generasi sejak zaman Edo dan menyajikan hidangan Kaiseki yang mewah sepanjang tiga generasi.
Penumpang China Airlines yang menaiki pesawat Kelas Perniagaan Premium dan Kelas Perniagaan mengikut laluan Jepun akan dapat menikmati hidangan Jepun yang halus, khas disediakan oleh ketua cef Jepun, Araki Hironaka bersama cef Wei-Ting Chen dari Taipei TOUTOUAN.
  • Tempoh Tersedia: Mulai 15 Januari 2023
  • Laluan Tersedia: Penerbangan berlepas dari Taiwan (kecuali RMQ) ke Tokyo (Narita), Tokyo (Haneda), Osaka, Fukuoka, dan Nagoya
  • Kelas Tersedia: Kelas Perniagaan Premium/Kelas Perniagaan

China Airlines x Le Ruban Memperkenalkan Pencuci Mulut Istimewa

China Airlines bekerjasama dengan Le Ruban Patisserie untuk menghidangkan pencuci mulut istimewa dengan bahan bermusim yang dikeluarkan di Taiwan. Musim ini, kami berpegang kepada semangat untuk menyokong peladang tempatan di Taiwan. Pencuci mulut istimewa yang terbaharu diperbuat daripada Teh Jin Xuan gunung tinggi yang ditanam secara tradisional oleh Pertubuhan Peladang Changhua Huatan, dan kelopak bunga melur yang segar dan tidak toksik diawet melalui proses pengasapan sebanyak tiga kali. Mousse Buah Tropika ini juga kaya dengan sitrus dan mangga yang banyak terdapat di Taiwan Tengah. Aroma bunga melur yang unik dan menarik dengan rasa teh yang lembut dan inti masam manis melengkapi keindahan perjumpaan keluarga dan kemanisan Hari Kekasih.

  • Tempoh tersedia: 15 Januari hingga 31 Mac 2023
  • Laluan Tersedia: Penerbangan berlepas dari Taipei/Taoyuan/Kaohsiung ke Tokyo, Osaka, Nagoya dan Fukuoka
  • Kelas Tersedia: Kelas Perniagaan Premium/Kelas Perniagaan
Sorotan filem

Kelas Perniagaan Premium & Kelas Perniagaan

China Airlines telah menyediakan hidangan gastronomi 36,000 kaki di udara kepada penumpang dengan bahan yang dipilih khusus untuk menunjukkan minat kami terhadap makanan. Melalui pengalaman kami dalam makanan dan kepelbagaian sumber, China Airlines memenuhi komitmen terhadap kelestarian alam sekitar dan planet Bumi. 

Selain menyokong pelbagai inisiatif pemuliharaan di seluruh dunia, China Airlines merupakan penyokong yang menentang penggunaan tumbuhan liar dan bahan berasaskan haiwan secara haram serta menyokong usaha memerangi pemerdagangan tumbuhan dan haiwan secara haram.

Pesan terlebih dahulu

Sorotan filem

Kelas Ekonomi Premium

China Airlines akan menaik taraf kandungan hidangan dalam penerbangan selepas epidemik yang berbeza daripada reka bentuk menu Kelas Ekonomi. Pinggan mangkuk meja akan menjadi tarikan utama Kelas Ekonomi Premium. Penumpang yang menaiki penerbangan Kelas Ekonomi Premium dialu-alukan untuk membuat prapesan hidangan utama mereka dalam tempoh 21 hari hingga 24 jam sebelum berlepas.

Prapesan

Sorotan filem

Kelas Ekonomi

Empat jurumasak Taiwan yang terhebat, Jian-fa Shi, Chao-lin Chen, Ho-chin Chang dan Hong-che Kuo yang disyorkan oleh Persatuan Gourmet Orang Cina menerima undangan China Airlines untuk menggabungkan kepakaran mereka dalam masakan Taiwan yang terkenal dan bekerjasama dengan program pengalaman jurumasak Perkhidmatan Katering Pasifik China berkaitan katering dalam penerbangan. 

Mereka bersama-sama mencipta makanan dengan rasa tersendiri yang menyerlahkan keindahan rantau Taiwan di samping mengatasi kekangan katering dalam penerbangan dan meningkatkan hidangan Kelas Ekonomi ke tahap yang baharu.

Sorotan filem

Hidangan Khas

Bagi kanak-kanak, bayi atau mereka yang mempunyai pantang pemakanan agama khusus, sila hubungi pusat tempahan China Airlines selewat-lewatnya 24 jam sebelum berlepas. Kami akan berusaha sedaya upaya untuk memenuhi keperluan anda. Pengembara yang mempunyai keperluan diet khas kerana alahan makanan diminta menyediakan makanan mereka sendiri.

Mulai Disember 2022, anda boleh menikmati hidangan THE MICHELIN Green Star restaurant Yang Ming Spring dengan membuat prapesan hidangan timur vegetarian 24 jam sebelum penerbangan anda berlepas.

Pilihannya ialah: Hidangan Timur Vegetarian, Hidangan Vegan Vegetarian , Hidangan Muslim, Hidangan Kosher, Hidangan Kanak-kanak dan Hidangan Bayi. 

*Kandungan hidangan khas dan perkhidmatan semasa penerbangan adalah tertakluk kepada ketersediaan yang sebenar.

Prapesan

Menu Hidangan Khas
Utama > Fly > On Board > Fleet >