(Please select preffered language)
Main Content

Pengenalan Hidangan Dalam Penerbangan

China Airlines x Le Ruban Memperkenalkan Pencuci Mulut Istimewa

China Airlines bekerjasama dengan Le Ruban Pâtisserie untuk menghidangkan pencuci mulut istimewa dengan bahan bermusim yang dikeluarkan di Taiwan.

Kek Mont Blanc Buah Berangan, lapisan bawah diperbuat daripada kek financier buah berangan, isi kek pula terdiri daripada isi susu laici, santili vanila dan sabel koko tradisional Perancis. Rasa yang rangup dan ringan dan penuh dengan rasa kegembiraan. Inilah pencuci mulut yang wajib dimakan semasa Musim Luruh dan Musim Sejuk.

  • Tempoh Tersedia: November - Disember 2022
  • Laluan Tersedia: Penerbangan berlepas dari Lapangan Terbang Taoyuan ke Tokyo, Osaka, Nagoya dan Fukuoka
  • Kelas Tersedia: Kelas Perniagaan Premium/Kelas Perniagaan
Sorotan filem

Kelas Perniagaan Premium & Kelas Perniagaan

China Airlines telah menyediakan hidangan gastronomi 36,000 kaki di udara kepada penumpang dengan bahan yang dipilih khusus untuk menunjukkan minat kami terhadap makanan. Melalui pengalaman kami dalam makanan dan kepelbagaian sumber, China Airlines memenuhi komitmen terhadap kelestarian alam sekitar dan planet Bumi. 

Selain menyokong pelbagai inisiatif pemuliharaan di seluruh dunia, China Airlines merupakan penyokong yang menentang penggunaan tumbuhan liar dan bahan berasaskan haiwan secara haram serta menyokong usaha memerangi pemerdagangan tumbuhan dan haiwan secara haram.

Pesan terlebih dahulu

Sorotan filem

Kelas Ekonomi Premium

China Airlines akan menaik taraf kandungan hidangan dalam penerbangan selepas epidemik yang berbeza daripada reka bentuk menu Kelas Ekonomi. Pinggan mangkuk meja akan menjadi tarikan utama Kelas Ekonomi Premium. Penumpang yang menaiki penerbangan Kelas Ekonomi Premium dialu-alukan untuk membuat prapesan hidangan utama mereka dalam tempoh 21 hari hingga 24 jam sebelum berlepas.

Prapesan

Sorotan filem

Kelas Ekonomi

Empat jurumasak Taiwan yang terhebat, Jian-fa Shi, Chao-lin Chen, Ho-chin Chang dan Hong-che Kuo yang disyorkan oleh Persatuan Gourmet Orang Cina menerima undangan China Airlines untuk menggabungkan kepakaran mereka dalam masakan Taiwan yang terkenal dan bekerjasama dengan program pengalaman jurumasak Perkhidmatan Katering Pasifik China berkaitan katering dalam penerbangan. 

Mereka bersama-sama mencipta makanan dengan rasa tersendiri yang menyerlahkan keindahan rantau Taiwan di samping mengatasi kekangan katering dalam penerbangan dan meningkatkan hidangan Kelas Ekonomi ke tahap yang baharu.

Sorotan filem

Hidangan Khas

Bagi kanak-kanak, bayi atau mereka yang mempunyai pantang pemakanan agama khusus, sila hubungi pusat tempahan China Airlines selewat-lewatnya 24 jam sebelum berlepas. Kami akan berusaha sedaya upaya untuk memenuhi keperluan anda. Pengembara yang mempunyai keperluan diet khas kerana alahan makanan diminta menyediakan makanan mereka sendiri.

Pilihannya ialah: Hidangan Timur Vegetarian, Hidangan Vegan Vegetarian , Hidangan Muslim, Hidangan Kosher*, Hidangan Kanak-kanak dan Hidangan Bayi. 

*Hidangan Kosher (KSML) hanya tersedia untuk penerbangan pulang ke Taiwan dari Eropah, Amerika, Kanada dan Australia. Hidangan tersebut tidak tersedia di semua laluan lain buat masa ini. Hanya Hidangan Timur Vegetarian (VOML) tersedia dalam penerbangan yang berlepas dari dan pulang ke Kaohsiung.<p><a href="https://calec.china-airlines.com/emenu_dot/Rules_SPML.aspx?country=us&locale=en" target="_blank">Pra-pesanan</a></p>

Menu Hidangan Istimewa
Utama > Fly > On Board > Fleet >