(Please select preffered language)
Main Content

Pengenalan Hidangan Dalam Penerbangan

Sorotan filem

Kelas Perniagaan Premium & Kelas Perniagaan

China Airlines telah menyediakan hidangan gastronomi 36,000 kaki di udara kepada penumpang dengan bahan yang dipilih khusus untuk menunjukkan minat kami terhadap makanan. Melalui pengalaman kami dalam makanan dan kepelbagaian sumber, China Airlines memenuhi komitmen terhadap kelestarian alam sekitar dan planet Bumi. 

Selain menyokong pelbagai inisiatif pemuliharaan di seluruh dunia, China Airlines merupakan penyokong yang menentang penggunaan tumbuhan liar dan bahan berasaskan haiwan secara haram serta menyokong usaha memerangi pemerdagangan tumbuhan dan haiwan secara haram.

Sorotan filem

Kelas Ekonomi

Empat jurumasak Taiwan yang terhebat, Jian-fa Shi, Chao-lin Chen, Ho-chin Chang dan Hong-che Kuo yang disyorkan oleh Persatuan Gourmet Orang Cina menerima undangan China Airlines untuk menggabungkan kepakaran mereka dalam masakan Taiwan yang terkenal dan bekerjasama dengan program pengalaman jurumasak Perkhidmatan Katering Pasifik China berkaitan katering dalam penerbangan. 

Mereka bersama-sama mencipta makanan dengan rasa tersendiri yang menyerlahkan keindahan rantau Taiwan di samping mengatasi kekangan katering dalam penerbangan dan meningkatkan hidangan Kelas Ekonomi ke tahap yang baharu.

Sorotan filem

E-menu

Perkhidmatan Prapesan Hidangan Utama dan Hidangan Khas: Tetamu yang menaiki penerbangan Kelas Perniagaan Premium atau Perniagaan boleh membuat prapesan hidangan utama mereka dalam tempoh 21 hari hingga 24 jam sebelum berlepas. Masukkan kod dan nama tempahan pada laman web CAL atau pada aplikasi telefon bimbit untuk pratonton menu dan prapilih hidangan utama. Mereka yang mempunyai keperluan agama atau perubatan khusus diminta menghubungi kakitangan penempahan China Airlines tempatan secara digital atau melalui telefon selewat-lewatnya 24 jam sebelum berlepas. Segala usaha akan dilakukan untuk memenuhi keperluan anda. 

Semasa pandemik COVID-19, kesemua penerbangan kelas Perniagaan Premium yang berlepas dari Taiwan dan menyediakan perkhidmatan prapesan hidangan utama, hidangan sebenar mungkin berbeza atau perkhidmatan prapesan mungkin digantung atas sebab di luar kawalan kami. Dalam hal ini, katering dalam penerbangan akan disediakan seperti adanya. Oleh itu, menu tertakluk pada perubahan tanpa notis.

Sorotan filem

Hidangan Khas

Bagi kanak-kanak, bayi atau mereka yang mempunyai pantang pemakanan agama khusus, sila hubungi pusat tempahan China Airlines selewat-lewatnya 24 jam sebelum berlepas. Kami akan berusaha sedaya upaya untuk memenuhi keperluan anda. Pengembara yang mempunyai keperluan diet khas kerana alahan makanan diminta menyediakan makanan mereka sendiri. 6 jenis hidangan khas dapat disediakan di kebanyakan laluan semasa pandemik COVID-19. 

Pilihannya ialah: Hidangan Vegetarian Ketimuran, Hidangan Vegan Vegetarian , Hidangan Muslim, Hidangan Kosher*, Hidangan Kanak-kanak dan Hidangan Bayi. 

*Hidangan Kosher (KSML) hanya tersedia untuk penerbangan pulang ke Taiwan dari Eropah, Amerika, Kanada dan Australia. Hidangan tersebut tidak tersedia di semua laluan lain buat masa ini. Hanya Hidangan Vegetarian Ketimuran (VOML) tersedia pada penerbangan yang berlepas dari dan pulang ke Songshan dan Kaohsiung.

A350
Utama > Fly > On Board > Fleet >