(Please select preffered language)
Main Content

Pengenalan Hidangan Dalam Penerbangan

China Airlines Bekerjasama dengan Le Palais untuk Membawakan Restoran Taiwan Bertaraf Tiga Bintang Michelin ke Udara

China Airlines mengumumkan bahawa mereka akan bekerjasama dengan Le Palais, satu-satunya restoran bertaraf tiga bintang Michelin di Taiwan, untuk melancarkan menu dalam penerbangan yang serba baharu, iaitu Skyward 3-Stars Private Cuisine. Restoran Le Palais dari Palais de Chine Hotel merupakan tempat kegemaran golongan elit ahli politik dan perniagaan di Taiwan. Restoran ini merupakan satu-satunya di Taiwan yang telah menerima tiga bintang Michelin sepanjang lima tahun berturut-turut. Hidangan Yum Cha dan jamuan makanan Kantonis menakjubkan yang disajikan di restoran ini telah memenangi hati penggemar makanan di Taiwan dan luar negara. Kerjasama antara China Airlines dengan Le Palais bertujuan untuk memaksimumkan pemulihan selepas COVID dari sudut trafik penumpang dengan masakan bertaraf Michelin. Menu ini diilhami hidangan istimewa daripada Ken Chen, cef bertaraf Michelin yang pertama di Taiwan. Menu ini menggabungkan beberapa elemen menu rahsia, yang terkenal dalam kalangan pelanggan tetap Le Palais, di samping menghidupkan kembali kenangan indah makanan lazat yang dinikmati Ken semasa zaman kanak-kanak dahulu.
Menu yang direka oleh Le Palais dan eksklusif untuk China Airlines ini akan memberi semua pengembara dalam Perniagaan Premium, Ekonomi Premium dan Kelas Ekonomi peluang untuk menikmati sajian bertaraf Michelin di langit. Dalam industri kulinari syarikat penerbangan, inilah kali pertama restoran bertaraf tiga bintang Michelin dari Taiwan akan dibawa 30,000 kaki ke udara.

 • Tempoh Tersedia: Mulai 21 April 2023
 • Laluan Tersedia: Penerbangan yang berlepas dari Taipei ke Eropah dan Amerika Utara, Kanada
 • Kelas Tersedia: Kelas Perniagaan Premium/ Ekonomi Premium/ Kelas Ekonomi

China Airlines Memperkenalkan Hidangan Jamuan Jepun untuk Meningkatkan Pengalaman Perjalanan

Hidangan Kaiseki dari TOUTOUAN di Jepun akan dihidangkan menggunakan pinggan mangkuk meja terbaru dengan layanan baik daripada China Airlines.
China Airlines bekerjasama dengan “TOUTOUAN” Taipei, satu-satunya restoran luar negara yang disahkan jenama “TOUTOUAN'” Tokyo yang sudah lama terkenal. Mereka akan bersama-sama menyajikan hidangan istimewa Kaiseki Jepun dengan pinggan mangkuk meja mereka yang serba baharu mengikut "Gaya Asli" Jepun di dalam pesawat.
TOUTOUAN, yang terletak di Akiruno Tokyo dimiliki oleh Kurochaya Restaurant Group dengan pengalaman kulinari lebih daripada setengah abad. Restoran dan galeri seni ini yang diubah suai daripada bangunan lama diturunkan kepada 17 generasi sejak zaman Edo dan menyajikan hidangan Kaiseki yang mewah sepanjang tiga generasi.
Penumpang China Airlines yang menaiki pesawat Kelas Perniagaan Premium dan Kelas Perniagaan mengikut laluan Jepun akan dapat menikmati hidangan Jepun yang halus, khas disediakan oleh ketua cef Jepun, Araki Hironaka bersama cef Wei-Ting Chen dari Taipei TOUTOUAN.
 • Tempoh Tersedia: Mulai 15 Januari 2023
 • Laluan Tersedia: Penerbangan berlepas dari Taiwan (kecuali RMQ) ke Tokyo (Narita), Tokyo (Haneda), Osaka, Fukuoka, dan Nagoya
 • Kelas Tersedia: Kelas Perniagaan Premium/Kelas Perniagaan

"China Airlines Memperkenalkan Michelin Green Star untuk Penyajian Hidangan Dalam Penerbangan dengan Makanan Berdasarkan Tumbuhan"

"Yang Ming Spring", yang meraih anugerah Michelin Green Star untuk dua tahun secara berturut-turut, merupakan jenama restoran vegetarian yang terkemuka.

Pengasas Yang Ming Spring, En. Chen Chien Hung, dengan nilai teras menghormati bumi dan semua alam semula jadi, telah membina rantaian bekalan hijau eksklusif dengan menegaskan penggunaan bahan ramuan semula jadi dan pengurangan perasa untuk mencipta gourmet dengan memfokuskan pada rasa asli makanan sebenar.
Penggunaan makanan dan bahan ramuan tempatan yang memendekkan jarak bahan ramuan dari tempat asal ke meja makan, Yang Ming Spring terus berusaha untuk mencapai matlamat pelepasan karbon sifar.

 • Tempoh Tersedia: Mulai 01 Disember 2022
 • Laluan & Kelas yang tersedia:
  1. Hidangan timur vegetarian bagi semua Kelas Perniagaan Premium/Kelas Perniagaan/Kelas Ekonomi Premium/Kelas Ekonomi untuk semua laluan yang berlepas dari TWN (kecuali RMQ)
  2. Hidangan eksklusif dalam talian untuk Kelas Perniagaan Premium/Kelas Perniagaan yang berlepas dari Taiwan (kecuali RMQ) dan Kelas Ekonomi Premium untuk penerbangan Jarak Panjang
Sorotan filem

Kelas Perniagaan Premium & Kelas Perniagaan

China Airlines telah menyediakan hidangan gastronomi 36,000 kaki di udara kepada penumpang dengan bahan yang dipilih khusus untuk menunjukkan minat kami terhadap makanan. Melalui pengalaman kami dalam makanan dan kepelbagaian sumber, China Airlines memenuhi komitmen terhadap kelestarian alam sekitar dan planet Bumi. 

Selain menyokong pelbagai inisiatif pemuliharaan di seluruh dunia, China Airlines merupakan penyokong yang menentang penggunaan tumbuhan liar dan bahan berasaskan haiwan secara haram serta menyokong usaha memerangi pemerdagangan tumbuhan dan haiwan secara haram.

Pesan terlebih dahulu

Sorotan filem

Kelas Ekonomi Premium

China Airlines akan menaik taraf kandungan hidangan dalam penerbangan selepas epidemik yang berbeza daripada reka bentuk menu Kelas Ekonomi. Pinggan mangkuk meja akan menjadi tarikan utama Kelas Ekonomi Premium. Penumpang yang menaiki penerbangan Kelas Ekonomi Premium dialu-alukan untuk membuat prapesan hidangan utama mereka dalam tempoh 21 hari hingga 24 jam sebelum berlepas.

Prapesan

Sorotan filem

Kelas Ekonomi

Empat jurumasak Taiwan yang terhebat, Jian-fa Shi, Chao-lin Chen, Ho-chin Chang dan Hong-che Kuo yang disyorkan oleh Persatuan Gourmet Orang Cina menerima undangan China Airlines untuk menggabungkan kepakaran mereka dalam masakan Taiwan yang terkenal dan bekerjasama dengan program pengalaman jurumasak Perkhidmatan Katering Pasifik China berkaitan katering dalam penerbangan. 

Mereka bersama-sama mencipta makanan dengan rasa tersendiri yang menyerlahkan keindahan rantau Taiwan di samping mengatasi kekangan katering dalam penerbangan dan meningkatkan hidangan Kelas Ekonomi ke tahap yang baharu.

Sorotan filem

Hidangan Khas

Bagi kanak-kanak, bayi atau mereka yang mempunyai pantang pemakanan agama khusus, sila hubungi pusat tempahan China Airlines selewat-lewatnya 24 jam sebelum berlepas. Kami akan berusaha sedaya upaya untuk memenuhi keperluan anda. Pengembara yang mempunyai keperluan diet khas kerana alahan makanan diminta menyediakan makanan mereka sendiri.

Mulai Disember 2022, anda boleh menikmati hidangan THE MICHELIN Green Star restaurant Yang Ming Spring dengan membuat prapesan hidangan timur vegetarian 24 jam sebelum penerbangan anda berlepas.

Pilihannya ialah: Hidangan Timur Vegetarian, Hidangan Vegan Vegetarian , Hidangan Muslim, Hidangan Kosher, Hidangan Kanak-kanak dan Hidangan Bayi. 

*Kandungan hidangan khas dan perkhidmatan semasa penerbangan adalah tertakluk kepada ketersediaan yang sebenar.

Prapesan

Menu Hidangan Khas
Utama > Fly > On Board > Fleet >