(Please select preffered language)
Main Content

Miles and Cash

Anda kini boleh menggunakan miles sebagai wang tunai apabila membeli tiket melalui laman web China Airlines. Anda boleh mengkreditkan miles secara bahagian untuk membayar tiket penerbangan antarabangsa mengikut kemahuan anda.
 
 

Bagaimanakah Miles and Cash berfungsi?

 
 1. Sila log masuk ke akaun Frequent Flyer anda (akaun Frequent Flyer dewasa) sebelum memilih Tempah Penerbangan untuk mendapatkan pilihan Miles and Cash.
 2. Jika tambang dan penerbangan memenuhi keperluan Miles and Cash menurut semakan sistem, Gelangsar Miles and Cash akan dipaparkan pada aliran tempahan. Anda boleh melaraskan gelangsar untuk memilih potongan mileage yang disyorkan.
 3. Jika terdapat berbilang penumpang dalam satu urus niaga (pelokasi rekod yang sama), setiap penumpang harus mengisi nombor Frequent Flyer mereka untuk melengkapkan urus niaga pembayaran Miles and Cash. Hanya miles daripada pemilik akaun yang dilog masuk melalui web (akaun Frequent Flyer dewasa) boleh digunakan untuk potongan miles. (Ini tidak terpakai untuk tiket bayi.)
 

Terma dan Syarat:

 1. Sila log masuk ke akaun Frequent Flyer (akaun Frequent Flyer dewasa) anda sebelum anda memilih Tempah Penerbangan untuk membeli tiket. Gelangsar Miles and Cash akan dipaparkan pada aliran tempahan jika tambang dan penerbangan boleh digunakan menurut semakan sistem. Setelah halaman semasa melahu selama 30 minit selepas log masuk, gelangsar Miles and Cash tidak akan ditunjukkan untuk melindungi keselamatan data peribadi anda. Sila log masuk ke Perkhidmatan Ahli sekali lagi.
 2. Pembayaran Miles and Cash hanya tersedia melalui laman web CI. Jika anda menempah tiket anda melalui agensi pelancongan atau pejabat tiket atau pusat panggilan China Airlines, anda tidak akan diberikan pilihan untuk mencampurkan Miles and Cash anda untuk pembayaran.
 3. Manfaat Miles and Cash ini hanya terpakai untuk penerbangan yang dikendalikan oleh China Airlines/Mandarin Airlines. Jika jadual perjalanan merangkumi kedua-dua penerbangan keluar dan masuk yang dikendalikan oleh syarikat penerbangan lain atau penerbangan perkongsian kod, pilihan Miles and Cash tidak terpakai.
 4. Manfaat ini hanya boleh digunakan untuk pembelian tiket sehala titik ke titik atau perjalanan pergi balik. Miles and Cash tidak boleh digunakan untuk urus niaga yang dibuat bersama promosi atau saluran lain (kod Promosi, Pelajar, Diskaun Bank, tiket ID Korporat, Diskaun Istimewa Hari Jadi), berbilang bandar dan perhentian bermalam.
 5. Penolakan yang dibuat akan berdasarkan satu urus niaga. Jika terdapat berbilang penumpang dalam satu urus niaga (pelokasi tempahan yang sama), setiap penumpang harus mengisi nombor Frequent Flyer mereka untuk melengkapkan urus niaga pembayaran Miles and Cash. Hanya miles daripada pemilik akaun yang dilog masuk melalui web (akaun Frequent Flyer dewasa) boleh digunakan untuk potongan miles. (Ini tidak terpakai untuk tiket bayi.)
 6. Jumlah sebenar bagi miles yang diperlukan mungkin berlainan disebabkan baki miles, laluan dan produk Fare Family apabila tempahan dibuat. Sila pilih gabungan miles dan wang tunai yang disyorkan oleh sistem.
 7. Tiket dengan kelas O/Z/X/L/G/S, tiket Bayi, tiket Kanak-kanak Bawah Umur yang Tidak Ditemani juga tidak boleh menggunakan manfaat ini. China Airlines berhak menukar produk Fare Family yang berkenaan tanpa memberikan notis.
 8. Penolakan miles hanya boleh dibayar untuk tambang tiket ketika membeli tiket. Manfaat ini tidak boleh digunakan pada cukai, surcaj bahan api, perkhidmatan sampingan (seperti bagasi prabayar, pilihan tempat duduk), perbezaan tambang tiket dan caj perkhidmatan tempahan/pengeluaran tiket.
 9. Untuk tiket Miles and Cash, tarikh perjalanan, masa penerbangan dan kelas tiket boleh ditempah semula melalui laman web China Airlines - pilihan Urus Tempahan/Ubah Penerbangan. Jika anda ingin menukar jadual perjalanan anda, sila hubungi pejabat cawangan China Airlines.
 10. Permohonan untuk bayaran balik tiket Miles and Cash boleh diserahkan dalam talian melalui laman web CI - Urus pilihan Tempahan/Bayaran Balik Tiket atau untuk hubungi pejabat cawangan China Airlines. Tiket Miles and Cash yang tidak pernah digunakan termasuk cukai akan dibayar balik dalam bentuk asal pembayaran. Miles akan dikembalikan kepada pemilik akaun yang membuat tempahan jika mileage masih sah pada tarikh permintaan pembayaran balik dibuat. Tiket yang digunakan separa akan dibayar balik dalam bentuk wang tunai bagi segmen dan cukai penerbangan yang belum digunakan tetapi mileage tidak boleh dibayar balik.
 11. Tiket dalam talian yang berlepas dari Tanah Besar China dan nombor penerbangan yang bermula dengan kod pembawa AE seperti Xiamen ke Taipei (AE992) hanya boleh dibayar dengan kad kredit atau pembayaran dalam talian lain yang berkenaan.
 12. Gelangsar Miles and Cash tidak boleh digabungkan dengan pilihan Pembayaran Berbilang Mata Wang.
 13. Untuk pengumpulan mileage, sila rujuk Program Dynasty Flyer China Airlines - Cara Memperoleh Miles.
 14. China Airlines berhak menukar harga dan terma tiket tanpa memberikan notis.
 15. Kad Ahli Korporat tidak terpakai.
 16. Urus niaga Miles and Cash anda tidak boleh berkuat kuasa sehingga proses pembayaran anda telah berjaya diterima. Kadar pertukaran mata wang, yuran urus niaga asing, yuran tambahan dan pengesahan kad kredit bukan ditentukan oleh China Airlines. Jika anda mempunyai sebarang pertanyaan mengenai yuran ini atau pengesahan yang dikenakan pada urus niaga anda, sila hubungi bank anda. China Airlines berhak untuk menarik balik atau membatalkan sebarang penerimaan, membatalkan dan/atau menarik balik urus niaga seperti yang dinyatakan berikut.