(Please select preffered language)
Main Content

Miles and Cash

Anda kini boleh menggunakan miles sebagai wang tunai apabila membeli tiket melalui laman web China Airlines. Anda boleh mengkreditkan miles secara bahagian untuk membayar tiket penerbangan antarabangsa mengikut kemahuan anda.
 
 

Bagaimanakah Miles and Cash berfungsi?

 
 1. Sila log masuk ke akaun penumpang kerap anda (akaun penumpang kerap dewasa) sebelum memilih Tempah Penerbangan untuk mendapatkan pilihan Miles and Cash.
 2. Jika tambang dan penerbangan memenuhi keperluan Miles and Cash menurut semakan sistem, Gelangsar Miles and Cash akan dipaparkan pada Halaman Pembayaran. Anda boleh memilih「Ya」 untuk membayar separa tambang tiket anda menggunakan mileage. Atau pilih「Tidak, terima kasih」untuk membayar semua tambang tiket menggunakan kad kredit atau alat pembayaran berkenaan yang lain.
 3. Jika terdapat berbilang penumpang dalam satu urus niaga (pelokasi tempahan yang sama), setiap penumpang harus mengisi nombor penumpang kerap mereka untuk melengkapkan urus niaga pembayaran Miles and Cash. Hanya miles daripada pemilik akaun yang log masuk melalui web (akaun penumpang kerap dewasa) boleh digunakan untuk penolakan miles, miles yang ditolak bagi setiap penumpang akan sama. (Tiket bayi tidak terpakai.)
 

Terma dan Syarat:


 1. Sila log masuk ke akaun penumpang kerap (akaun penumpang kerap dewasa) anda sebelum anda memilih Tempah Penerbangan untuk membeli tiket. Gelangsar Miles and Cash akan dipaparkan pada Halaman Pembayaran jika tambang dan penerbangan boleh digunakan menurut semakan sistem.
 2. Pembayaran Miles and Cash hanya tersedia melalui laman web CI. Jika anda menempah tiket anda melalui agensi pelancongan atau pejabat tiket atau pusat panggilan China Airlines, anda tidak akan diberikan pilihan untuk mencampurkan Miles and Cash anda untuk pembayaran.
 3. Manfaat ini hanya boleh digunakan untuk penerbangan yang dikendalikan oleh China Airlines/Mandarin Airlines, penerbangan yang dikendalikan oleh syarikat penerbangan lain atau penerbangan perkongsian kod tidak boleh menggunakan manfaat ini.
 4. Manfaat ini hanya boleh digunakan untuk pembelian tiket sehala titik ke titik atau perjalanan pergi balik. Miles and Cash tidak boleh digunakan untuk urus niaga yang dibuat bersama promosi atau saluran lain (kod Promosi, Pelajar, Diskaun Bank, tiket ID Korporat, Diskaun Istimewa Hari Jadi), berbilang bandar dan perhentian bermalam.
 5. Penolakan yang dibuat akan berdasarkan satu urus niaga. Jika terdapat berbilang penumpang dalam satu urus niaga (pelokasi tempahan yang sama), setiap penumpang harus mengisi nombor penumpang kerap mereka untuk melengkapkan urus niaga pembayaran Miles and Cash. Hanya miles daripada pemilik akaun yang log masuk melalui web (akaun penumpang kerap dewasa) boleh digunakan untuk penolakan miles, miles yang ditolak bagi setiap penumpang akan sama. (Tiket bayi tidak terpakai.)
 6. Jumlah sebenar bagi miles yang diperlukan mungkin berlainan disebabkan baki miles, laluan dan produk Fare Family apabila tempahan dibuat. Sila pilih gabungan miles dan wang tunai yang disyorkan oleh sistem.
 7. Tiket dengan kelas O/Z/X/L/G/S, tiket Bayi, tiket Kanak-kanak Bawah Umur yang Tidak Ditemani juga tidak boleh menggunakan manfaat ini. China Airlines berhak menukar produk Fare Family yang berkenaan tanpa memberikan notis.
 8. Penolakan miles hanya boleh dibayar untuk tambang tiket ketika membeli tiket. Manfaat ini tidak boleh digunakan pada cukai, surcaj bahan api, perkhidmatan sampingan (seperti bagasi prabayar, pilihan tempat duduk), perbezaan tambang tiket dan caj perkhidmatan tempahan/pengeluaran tiket.
 9. Untuk tiket Miles and Cash, tarikh perjalanan, masa penerbangan dan kelas tiket boleh ditempah semula melalui laman web China Airlines - pilihan Urus Tempahan/Ubah Penerbangan. Jika anda ingin menukar jadual perjalanan anda, sila hubungi pejabat cawangan China Airlines.
 10. Tiket Miles and Cash yang tidak pernah digunakan akan dibayar balik dalam bentuk wang tunai bagi bahagian tiket yang dibeli dengan wang tunai, dan cukai serta miles akan dikembalikan kepada pemilik akaun yang membuat tempahan jika mileage masih sah pada tarikh permintaan pembayaran balik dibuat. Tiket yang digunakan separa akan dibayar balik dalam bentuk wang tunai bagi segmen dan cukai penerbangan yang belum digunakan tetapi mileage tidak boleh dibayar balik.
 11. Tiket dalam talian yang berlepas dari Tanah Besar China dan nombor penerbangan yang bermula dengan kod pembawa AE seperti Xiamen ke Taipei (AE992) hanya boleh dibayar dengan kad kredit atau pembayaran dalam talian lain yang berkenaan.
 12. Gelangsar Miles and Cash tidak boleh digabungkan dengan pilihan Pembayaran Berbilang Mata Wang.
 13. Untuk pengumpulan mileage, sila rujuk Program Dynasty Flyer China Airlines - Cara Memperoleh Miles.
 14. China Airlines berhak menukar harga dan terma tiket tanpa memberikan notis.
 15. Kad Ahli Korporat tidak terpakai.