(Please select preffered language)
Main Content

Paragon

Manfaat berikut terpakai hanya untuk penerbangan yang dikendalikan sendiri oleh China Airlines dan Mandarin Airlines dan bukan untuk penerbangan perkongsian kod yang dikendalikan oleh syarikat penerbangan lain. Sila berikan nombor kad keahlian anda semasa tempahan untuk menikmati manfaat eksklusif ahli.


 
 
Untuk mendapatkan butiran lanjut, sila rujuk "Peraturan Berkenaan"

Keistimewaan Ahli

 • Tawaran Selamat Datang Naik Taraf *
  Ahli yang dinaik taraf kepada keahlian Paragon menerima 10,000 miles dan 4 hadiah naik taraf ihsan.

 • Kad Gold Ihsan *
  Ahli Paragon boleh memohon keahlian Gold ihsan bagi ahli keluarga atau rakan dan mereka mestilah juga merupakan ahli Program Dynasty Flyer. Tempoh kesahan Kad Gold Ihsan akan sama dengan tempoh kesahan keahlian Paragon.

 • Hadiah Pembaharuan
  Ahli Paragon yang layak untuk membaharui keahlian akan dihadiahkan 60,000 miles dan 4 hadiah naik taraf ihsan.

 • Miles Tambahan *
 1. Miles Hadiah Hari Lahir: China Airlines menawarkan bonus tambahan 2,000 miles sebagai hadiah hari lahir untuk ahli kad Paragon yang menaiki penerbangan dengan tiket hasil bagi penerbangan antarabangsa yang dikendalikan sendiri oleh China Airlines dan Mandarin Airlines sepanjang bulan hari kelahiran mereka.
 2. Miles Insentif: Ahli Paragon menerima 30% miles insentif apabila menaiki penerbangan yang dipasarkan dan dikendalikan oleh China Airlines dan Mandarin Airlines.

Keistimewaan Ahli - Peraturan Berkenaan

Tempahan

 • Talian penting Perkhidmatan Pelanggan
  Di pejabat cawangan tertentu, China Airlines menyediakan talian penting perkhidmatan eksklusif untuk tempahan dan faks kepada ahli Paragon. Sila log masuk ke akaun anda untuk menyemak nombor dalam halaman Urus Akaun Saya.

 • Keutamaan Senarai Menunggu Tempahan *
  Jika ahli Paragon (tidak termasuk sahabat) ingin menempah penerbangan yang sudah penuh, mereka boleh disenaraikan dalam senarai menunggu tempahan keutamaan. Apabila terdapat tempat duduk kosong, tempahan ahli akan disahkan mengikut kelas tiket dan tingkat keahlian.

 • Tempahan Terjamin *
  Ahli Paragon boleh menikmati tempahan terjamin dalam keadaan berikut:
 1. Tempahan produk Flex Kelas Ekonomi Premium dengan kelas tempahan W dan produk Flex Kelas Ekonomi dengan kelas tempahan Y. Penerbangan tersebut haruslah dipasarkan dan dikendalikan oleh China Airlines dan Mandarin Airlines serta tempahan harus dibuat sekurang-kurangnya 48 jam sebelum berlepas.
 2. Tempahan produk Flex Kelas Ekonomi dengan kelas tempahan Y bagi penerbangan antarabangsa yang dijadualkan selama 6 jam atau lebih. Penerbangan haruslah dipasarkan dan dikendalikan oleh China Airlines dan Mandarin Airlines serta tempahan harus dibuat sekurang-kurangnya 24 jam sebelum berlepas.

 • Discount Tiket Domestik
  Ahli Paragon boleh menikmati discount 10% atas tambang tersiar bagi tiket domestik Mandarin Airlines di laman web Mandarin Airlines atau kaunter tiket yang ditetapkan.

 • Pilihan Tempat Duduk *
 1. Selepas tiket dibeli, sila lawati laman web URUS - Tempat Duduk/Bantuan Khas atau log masuk ke “Perkhidmatan ahli - Perkhidmatan Perjalanan - Rekod Tempahan” untuk memilih tempat duduk dalam talian. Pilihan tempat duduk tersedia melalui Daftar Masuk Dalam Talian 48 jam sebelum penerbangan berlepas.
 2. Ahli Paragon dan 2 orang sahabat boleh menikmati keutamaan pilihan tempat duduk percuma, termasuk semua 3 jenis tempat duduk yang dikenakan caj: Standard, Preferred dan Extra Comfort.

Tempahan - Peraturan Berkenaan

Keutamaan Lapangan Terbang

 • Sambutan Santun Lapangan Terbang
  Kaunter daftar masuk eksklusif dan manfaat keutamaan menaiki pesawat disediakan di lapangan terbang untuk ahli Paragon.

 • Peruntukan Bagasi Tambahan *
  Ahli Paragon boleh menikmati 2 item peruntukan bagasi tambahan.

 • Pengendalian Bagasi Keutamaan *
  Apabila menaiki penerbangan antarabangsa yang dikendalikan sendiri oleh China Airlines dan Mandarin Airlines, ahli Paragon boleh menikmati perkhidmatan pengendalian keutamaan untuk bagasi mereka.

 • Akses Ruang Istirahat VIP Lapangan Terbang *
  Ahli Paragon, apabila menaiki penerbangan antarabangsa yang dikendalikan sendiri oleh China Airlines dan Mandarin Airlines, boleh menikmati akses ruang istirahat VIP:
 1. Ruang istirahat VIP terkendali diri: Ahli boleh menjemput 2 orang sahabat dan kanak-kanak di bawah umur 12 tahun selain ahli sendiri.
 2. Ruang istirahat VIP pihak ketiga: Ahli boleh menjemput seorang sahabat.

 • Naik Taraf Kabin Sahabat di Lapangan Terbang *
 1. Ahli Paragon boleh menjemput seorang sahabat yang melakukan perjalanan dalam penerbangan yang sama untuk menaik taraf kepada kelas yang sama. Keistimewaan ini tertakluk pada ketersediaan tempat duduk.
 2. Untuk menikmati manfaat ini, kedua-dua ahli Paragon dan sahabat mestilah membeli tiket dengan kelas tiket yang layak.

Keutamaan Lapangan Terbang - Peraturan Berkenaan

Manfaat Lain

 • Peroleh Miles *
 1. Ahli yang menaiki penerbangan antarabangsa yang dikendalikan sendiri oleh China Airlines dan Mandarin Airlines atau syarikat penerbangan pekongsi lain dan menggunakan tiket yang berkenaan boleh mengumpul miles bagi setiap penerbangan yang dijadualkan.
 2. Apabila menggunakan perkhidmatan atau produk pekongsi kami, seperti penggunaan kad kredit, penginapan di hotel dan sewaan kereta, ahli juga boleh mengumpul miles (sila rujuk Program Mileage Perkongsian).

 • Discount bagi Barangan Bebas Cukai Dalam Penerbangan *
 1. Semua ahli DFP boleh membuat pesanan awal barangan bebas cukai dengan miles dalam laman web e-Beli-belah China Airlines.
 2. Sila rujuk laman web e-Beli-belah China Airlines tentang discount bulanan bagi pembelian dalam penerbangan untuk ahli Paragon.

Manfaat Lain
Utama > Member > Membership & Benefits >