(Please select preffered language)
Main Content

Notis untuk Pengesahan Kad Kredit

Notis untuk Pembayaran Kad Kredit

Jika anda membeli tiket dengan kad kredit pada laman web/aplikasi China Airlines sebelum 30 Jun 2021 (termasuk) dan tidak melengkapkan prosedur pengesahan 3D, anda akan menerima e-mel dengan subjek "Notis China Airlines untuk Pembayaran Kad Kredit" selepas melengkapkan urus niaga kad kredit anda. Anda akan ditolak daripada menaiki pesawat jika kad tidak ditunjukkan semasa mendaftar masuk atau pembayaran kad kredit tidak dilengkapkan sekurang-kurangnya 72 jam sebelum penerbangan CI/AE pertama berlepas dalam waktu bekerja pejabat cawangan. Atau anda akan diminta membeli satu lagi tiket untuk jadual perjalanan. Harap maklum bahawa China Airlines tidak menerima “Kad Maya” untuk pembayaran!

A. Prosedur pengesahan kad kredit adalah seperti berikut:

 1. Penumpang yang membayar tambang perjalanan sendiri dan sahabat perjalanan (penumpang dalam tempahan yang sama) dengan kad kredit mereka sendiri boleh memproses pengesahan di kaunter pendaftaran masuk di lapangan terbang dengan menunjukkan kad kredit asal yang digunakan untuk pembelian yang sama. China Airlines berhak meminta penumpang menandatangani borang indemniti pembayaran semasa mendaftar masuk. (Jika nama pada kad kredit berbeza daripada nama dalam rekod tempahan, pengesahan kad kredit harus diproses mengikut nombor 2.)

 2. Jika pemegang kad kredit tidak menyertai perjalanan, dia mesti memproses pengesahan melalui salah satu cara berikut:

  (1) Mengunjungi pejabat bandar China Airlines sekurang-kurangnya 72 jam sebelum penerbangan CI/AE pertama berlepas pada waktu bekerja. Semua dokumen yang perlu (sila lihat B, Dokumen yang Diperlukan) mesti disediakan dahulu termasuk kad kredit yang digunakan untuk pembelian. Pemegang kad kredit ini mesti menandatangani “Indemniti Pembayaran” di hadapan kakitangan China Airlines.

  (2) Memproses pengesahan di lapangan terbang pada tempoh pendaftaran masuk untuk penerbangan CI/AE pertama dalam jadual perjalanan. Semua dokumen yang perlu (sila lihat B, Dokumen yang Diperlukan) mesti disediakan dahulu termasuk kad kredit yang digunakan untuk pembelian. Pemegang kad kredit ini mesti menandatangani “Indemniti Pembayaran” di hadapan kakitangan China Airlines di lapangan terbang. (Memandangkan masa pendaftaran masuk di lapangan terbang adalah terhad dan kerana pendaftaran masuk mungkin dikendalikan oleh syarikat penerbangan kontrak yang mungkin tidak biasa dengan amalan seumpamanya, kami mencadangkan agar anda menghubungi China Airlines dahulu untuk memastikan anda akan dibantu di lapangan terbang.)

B. Dokumen yang Diperlukan

Dokumen berikut mesti disediakan untuk pengesahan kad kredit:

 1. Kad kredit asal yang digunakan untuk pembelian yang sama.
 2. ID foto yang layak yang membawa nama yang sama seperti kad kredit untuk pengesahan.
 3. Indemniti Pembayaran” dengan maklumat urus niaga yang dihantar melalui e-mel kepada penumpang berikutan E-mel Pengesahan.
 4. Penyata bank (yang mengandungi nombor akaun bank yang ditunjukkan pada kad) atau buku bank/buku pas perlu diberikan jika kad ialah kad kredit/debit tanpa nama yang dikeluarkan di Taiwan.

C. Untuk urus niaga yang kurang daripada US$5,000, pemegang kad kredit boleh memproses pengesahan melalui Faks atau E-mel (kecuali dari Filipina). Prosedurnya adalah seperti berikut:

 1. Pemegang kad kredit mesti menghubungi pejabat bandar China Airlines sekurang-kurangnya 72 jam sebelum penerbangan CI/AE pertama berlepas pada waktu bekerja untuk mendapatkan nombor faks atau alamat e-mel yang betul.
 2. Semua dokumen yang diperlukan bersama salinan kedua-dua sisi kad kredit dan “Indemniti Pembayaran” yang ditandatangani jika kad yang digunakan untuk membuat pembayaran ialah kad kredit/debit tanpa nama yang dikeluarkan di Taiwan, anda perlu memberikan penyata bank (yang mengandungi nombor akaun bank yang ditunjukkan pada kad) atau buku bank/buku pas sebagai tambahan, semua dokumen mesti dihantar melalui faks/e-mel kepada nombor faks atau alamat e-mel yang ditentukan.
 3. Pemegang kad kredit mesti menelefon untuk mengesahkan bahawa semua dokumen diterima dengan baik.
 4. Untuk mengesahkan bahawa pengesahan telah selesai, pemegang kad kredit akan menerima e-mel atau mesej teks untuk memaklumkan bahawa pengesahan telah selesai.


Pernyataan Khas

Prosedur pengesahan kad kredit merupakan sebahagian daripada kontrak urus niaga bagi jualan dalam talian syarikat. Oleh itu, CI berhak untuk meminta penumpang/pemegang kad kredit untuk melengkapkan prosedur pengesahan sebelum penumpang menaiki pesawat. Tindakan mengklik "Setuju" menunjukkan bahawa anda memahami dan bersetuju dengan pernyataan terdahulu semasa proses urus niaga. Semua maklumat yang diberikan oleh pembayar semasa proses pengesahan hanya digunakan untuk mengesahkan urus niaga ini, China Airlines tidak boleh menggunakannya dengan cara lain dan melindungi maklumat peribadi anda merupakan tanggungjawab kami.