(Please select preffered language)
Main Content

Pengisytiharan Kesihatan Elektronik

Untuk menjamin kesihatan penumpang, semua penumpang diwajibkan untuk menyerahkan Pengisytiharan Kesihatan semasa daftar masuk apabila menaiki penerbangan yang dikendalikan oleh CI/AE. China Airlines memperkenalkan Pengisytiharan Kesihatan elektronik pada daftar masuk dalam talian (Web/Aplikasi CI) untuk menjimatkan masa penumpang menunggu dan untuk mengurangkan kontak bersemuka di kaunter lapangan terbang. Selepas penumpang log masuk ke Web/Aplikasi CI dengan PNR dan data peribadi, mereka akan dihalakan ke halaman baharu untuk melengkapkan Pengisytiharan Kesihatan. Untuk penumpang yang telah melengkapkan Pengisytiharan Kesihatan elektronik dalam talian, mereka tidak perlu lagi mengisi borang fizikal di kaunter lapangan terbang. Bagi penumpang yang belum menyerahkan Pengisytiharan Kesihatan Elektronik, mereka boleh memutuskan sama ada melengkapkan Pengisytiharan Kesihatan elektronik menggunakan peranti mudah alih untuk mengimbas kod bar 2D untuk log masuk Web CI atau melengkapkan borang cetakan Pengisytiharan Kesihatan yang diberikan di kaunter lapangan terbang.


Notis:

  1. Penumpang boleh menyerahkan Pengisytiharan Kesihatan CI melalui Web/Aplikasi dari 48 jam hingga 1 jam sebelum penerbangan berlepas.
  2. Untuk penerbangan ke A.S. dan GUM, disebabkan peraturan Kerajaan AS, penumpang hanya boleh menyerahkan Pengisytiharan Kesihatan CI dari 24 jam hingga 1 jam sebelum penerbangan berlepas.