(Please select preffered language)
Main Content

Europe Rail&Fly

ÖBB
Österreichische Bundesbahnen

Österreichische Bundesbahnen 

Dengan kerjasama Kereta api Persekutuan Austria (ÖBB), penumpang China Airlines boleh menggunakan perkhidmatan antara syarikat penerbangan yang membolehkan anda memilih dan menempah kereta api ÖBB yang dihubungkan dengan penerbangan China Airlines di Lapangan Terbang Vienna untuk perjalanan yang selesa ke dan dari mana-mana stesen kereta api berikut di Austria, Czech dan Hungary.
AustriaXWC (Vienna Hbf), POK ( St. Pölten Hbf), GGZ (Grza Hbf), LZS (Linz Hbf), ZSB ( Salzburg Hbf ), IOB ( Innsbruck Hbf ) , XGZ (Bregenz) , KGV ( Klagenfurt Hbf)
CzechZDN (Brno) , XYG (Prague), XJV (Ostrava)
HungaryQGY (Győr), XXQ (Budapest Keleti)
Perkhidmatan ini boleh ditempah melalui laman web China Airlines dengan agensi pelancongan anda atau di pejabat China Airlines. Harap maklum bahawa kupon ÖBB mesti dikeluarkan bersama dengan tiket penerbangan antarabangsa China Airlines.
 

Perkara yang perlu diketahui:

  • Penumpang perlu mematuhi waktu dan tarikh kereta api seperti yang tertera pada kupon tiket 297 penumpang dan bukannya tiket kereta api. Sila layari https://www.oebb.at/en/ untuk melihat nombor/waktu kereta api bertolak yang terkini. Kesahan tiket kereta api selama dua hari (pada hari perjalanan dan hari berikutnya) untuk kedua-dua hala seperti yang tertera pada tiket kereta api menjadi amalan umum di ÖBB. Walau bagaimanapun, penumpang tidak dibenarkan menukar sendiri tiket kereta api mereka yang telah disahkan dalam tempoh sah tiket kereta api tersebut iaitu dua hari.
  • Anda boleh mendaftar masuk secara dalam talian (https://check-in.accesrail.com/#/step1) dalam tempoh 72 jam sebelum waktu kereta api bertolak dengan memasukkan nama dan nombor tiket penerbangan atau rujukan tempahan anda (pas masuk mestilah dicetak). Anda juga boleh mencetak tiket ÖBB sebelum anda menaiki kereta api di kaunter perkhidmatan pelanggan stesen kereta api dan membuat bayaran untuk pilihan tempat duduk.
  • Penumpang boleh memilih dan membuat bayaran untuk tempat duduk pilihan mereka lebih awal di laman web ÖBB (https://www.oebb.at/en/reiseplanung-services/vor-ihrer-reise/reservierung-sitzplatz). Tindakan memilih tempat duduk tidak bermakna anda telah mendaftar masuk lebih awal.
  • Sila tunjukkan tiket ÖBB, ID foto atau pasport dan e-tiket China Airlines anda semasa menaiki kereta api ÖBB.
  • Jika anda membatalkan tempahan setelah kereta api bertolak, anda akan dianggap telah menaiki kereta api tersebut dan bayaran balik tidak akan diberikan.
  • Penukaran atau pembayaran balik untuk tiket ÖBB adalah tidak dibenarkan setelah daftar masuk dilakukan.
  • Sila ambil perhatian bahawa bagasi anda akan menjadi tanggungjawab anda sepanjang perjalanan.
  • Penumpang bertanggungjawab untuk tiba di lapangan terbang tepat pada masanya. Kami mengesyorkan agar anda memilih perjalanan ÖBB bersambung yang membolehkan anda tiba di lapangan terbang dua jam sebelum waktu penerbangan berlepas dan memperuntukkan masa yang mencukupi untuk proses imigresen serta pengambilan bagasi selepas ketibaan. China Airlines tidak bertanggungjawab atas penumpang yang terlepas penerbangan mereka akibat kelewatan/pembatalan kereta api.

Purchase Your Rail & Fly Now

 
  • Go to your Rail & Fly Trip Now!

OBB Check in online !

 
  • Just check in online before your train departs!